matiit Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Hej, Ostatnio hamulec zaczął się zapadać do samego końca (na włączonym silniku przy przyciskaniu mocniej po paru sekundach zjeżdża do samego dołu). To było wczoraj, dziś już świeci kontrolka bremsfluss(cośtam) prufen - sprawdź płyn hamulcowy. Nie mam dostępu do żadnych narzędzi więc muszę oddać gdzieś do mechanika, tylko.. znacie może jakiegoś co od ręki by to zrobił, ewentualnie na drugi dzień? Bo to w najgorszym wypadku chyba może być jedynie pompka hamulcowa. A w lepszych wypadkach zapowietrzenie, cieknący wężyk czy coś takiego.. Niestety nie znam we Wro żadnego mechanika. Poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 najpierw zajrzyj pod auto czy nie znił jakiś przewód przy kołach albo nie umarł odpowietrznik i pod maskę czy nie cieknie z okolic zbiorniczka i rozdzielacza. jak to nic nie da a nie lubisz się grzebać to wtedy dopiero szukaj mechanika. Wiem że lubi cieknąć z przewodów pod podłogą, ale musisz pościągać obudowy pod autem. W razie czego naprawa jest banalnie prosta i powinieneś to ogarnąć bez kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 To powiedz mi czy jest we wro jakiś "kanał na powietrzu"? W moim rodzinnym mieście jest kilka na stacjach i za piwko dla właściciela można sobie grzebać. Bo na parkingu nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Najprawdopodobniej masz gdzieś wyciek płynu. Obejrzyj autko pod spodem, u mnie wyciekało z wysprzęglika, objawy były podobne. O ile wszędzie będzie sucho zobacz, czyw okolicy pedału hamulca nie masz mokrego dywanika lub zapachu słodkawego płynu. Wówczas może to być pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wyjaśniło się. Wyciek przy prawym tylnym kole. Sprawdziłem też płyn i mało. Więc wyciek.. (nie widzę dokladnie czy wężyk czy coś innego). Takie coś zrobią mi od ręki np. w Stando? Można tam podjechać np. o 15 czy trzeba się umawiać/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jeśli pęk wężyk to polecam wymienić wszystkie 4sztuki koszt nie wielki a skoro skończył się jeden to inne też zaraz trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Wiem o tym, taki mam plan. Tylko chciałbym jakiś warsztat, który to fajnie i szybko zrobi Fajna byłaby jakaś rekomendacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja tam we Wro za bardzo nie wiem, ale byłem kiedyś u Tomka na ślężnej.... możesz spróbować u niego. Napewno będzie sporo taniej niż w Stando, a zrobi tak samo solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Możesz dać jakiś link? Bo jest tam kilka warsztatów na ślężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 u Tomka na ślężnej.... możesz spróbować u niego u tomka od 2 tyg stoi moja i nie ma kiedy zrobić zobacz na forum http://www.maxbimmer.pl/f36/nasze-warsztaty-samochodowe-620/ dzisiejszy post Właśnie jestem po naprawie pękniętego przewodu hamulcowego. Warsztat przy Karmelkowej 29. Mogę polecić. Cena 120zł za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi