Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Ostatnio hamulec zaczął się zapadać do samego końca (na włączonym silniku przy przyciskaniu mocniej po paru sekundach zjeżdża do samego dołu).

To było wczoraj, dziś już świeci kontrolka bremsfluss(cośtam) prufen - sprawdź płyn hamulcowy.

Nie mam dostępu do żadnych narzędzi więc muszę oddać gdzieś do mechanika, tylko.. znacie może jakiegoś co od ręki by to zrobił, ewentualnie na drugi dzień?

Bo to w najgorszym wypadku chyba może być jedynie pompka hamulcowa.

A w lepszych wypadkach zapowietrzenie, cieknący wężyk czy coś takiego..

Niestety nie znam we Wro żadnego mechanika. Poradzicie coś?

najpierw zajrzyj pod auto czy nie znił jakiś przewód przy kołach albo nie umarł odpowietrznik i pod maskę czy nie cieknie z okolic zbiorniczka i rozdzielacza. jak to nic nie da a nie lubisz się grzebać to wtedy dopiero szukaj mechanika. Wiem że lubi cieknąć z przewodów pod podłogą, ale musisz pościągać obudowy pod autem. W razie czego naprawa jest banalnie prosta i powinieneś to ogarnąć bez kłopotu

Najprawdopodobniej masz gdzieś wyciek płynu. Obejrzyj autko pod spodem, u mnie wyciekało z wysprzęglika, objawy były podobne. O ile wszędzie będzie sucho zobacz, czyw okolicy pedału hamulca nie masz mokrego dywanika lub zapachu słodkawego płynu. Wówczas może to być pompka

Wyjaśniło się. Wyciek przy prawym tylnym kole.

Sprawdziłem też płyn i mało. Więc wyciek.. (nie widzę dokladnie czy wężyk czy coś innego).

Takie coś zrobią mi od ręki np. w Stando? Można tam podjechać np. o 15 czy trzeba się umawiać/

u Tomka na ślężnej.... możesz spróbować u niego

u tomka od 2 tyg stoi moja i nie ma kiedy zrobić :)

zobacz na forum

http://www.maxbimmer.pl/f36/nasze-warsztaty-samochodowe-620/

dzisiejszy post

Właśnie jestem po naprawie pękniętego przewodu hamulcowego.

Warsztat przy Karmelkowej 29.

Mogę polecić. Cena 120zł za wszystko.