piotr e39 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 jak zaczynam jechac to mi sie zapala kontrolka asc i zaczyna ja mólicjak a jak popuszcze z gazu to gasnie dzisiaj po wylaczeniu asc i poprzeciagnieciu dosc dobrze na biegach sie uspokoilo czy to moze cos przepływka szwankuje czy silniczek krokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Przepływka do ASC? Coś z czujnikami ABS pewnie, a ABS Ci się nie zapalał w tym momencie? Jeśli jeździłeś po śliskim to taki objaw ma byc, że zapala się ASC i zamula auto, bo przyhamowuje koło które się ślizga. Jeśli po czystym, suchym asfalcie to nie wiem, ale stawiam na któryś czujnik ABS'u. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Znajomy miał podobny problem tylko u niego zapalała się dodatkowo kontrola ABS wymienił czujniki i wszystko śmiga 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 To, że gaśnie to dziwne, sprawdź pod kompem czy czujnik w kole od ABSu któryś niue jest do wymiany. Jeżeli czujniki ok to zobacz jakie błędy ale stawiam na pompe ASC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penio1 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 kolego sprawdz kable czy nie sa przetarte przy kole od czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr e39 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 witam panowie tylko jak wyłaczyłem i przesmigałem to zaczeło chodzic wszystko normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr e39 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 abs nie swiecił tylko asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 to teraz komputer,i zczytaj/wykasuj błędy,bo problem wróci,nie ma wersji samsienaprawiamijeżdżedalej:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr e39 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 a mam jeszcze jedno pytanko czy to prawda ze jak wymienie kolektor ssacy od m50 to z 170 zrobie 190km czy jest to mozliwe jezeli tak to co trzeba dokładnie wymienic dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr e39 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 musze jechac na kompa ale dopiero jak wróce do polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr e39 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 a jeszcze jedno jak byłem ostatnio na kompie to mechanik mi powiedział ze cos silniczek krokowy jest nie tak ale zekomo ze przepuszcza i powinno chodzic wszystkodobrze ale powiedział ze czyszczenie mu niezaszkodzi moze to jest przyczyna ze swiruje asc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 silniczek krokowy(zresztą wcale nim nie jest),odpowiada za wolne obroty,dokładna nazwa to idle speed controller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Dirty a można przeczyścić krokowy samemu w e39 ? jeśli tak to daj instukcje jakies jak i czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 jest tego na necie Nie uzywac preparatow mogacych uszkodzic elektronike ukladu dolotowego, np jakichs sprayow do hamulcow itp... Silniczek lapiemy od strony wtyczki jedna reka i trzymamy go tak aby otwory znajdowaly sie na dole. Przy wtyczce jest silnik elektryczny, ktorego nie chcemy nadmiernie zalac... nastepnie obficie spryskujemy otwory z jednej i drugiej strony. Zostawiamy na 3-5 min aby preparat zaczal dzialac. Ponownie spryskujemy preparatem. Jezeli krokowiec jest czysty to obracajac go w dloni wokol wlasnej osi w te i wewte bedziemy slyszec takie charakterystyczne klik klik... ma chodzic lekko, bez wysilku i klikac za kazdym razem. Po wyczyszczeniu podlaczamy wtyczke (nie przykrecamy go jeszcze) i zakrywamy oba otwory szmatka. Nastepnie ustawiamy kluczyk w poz 2 (nie odpalamy samochodu - swieca sie czerwone wskazniki). To sprawi, ze krokowiec ruszy i wyleci z niego jeszcze troche syfu. Nastepnie profilaktycznie jeszcze raz przeczyszczamy sprayem wycieramy i montujemy w kolejnosci odwrotnej do demontazu. Zaleznie od stopnia zabrudzenia/niedomagania krokowca roznica bedzie od niewielkiej do ogromnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 a nie mogę go np wymyć benzyna lub extrakcyjna pod ciśnieniem z np kompresorka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 najlepiej płyn do mycia gaźników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 oki takiego więc poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi