edu2301 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja zalalem na shellu za 2.30. Moze i drogo w porownaniu do innych stacji, ale wole zalac lepszy gaz (mysle ze na ogol shell ma dosc dobre paliwo..), a dla mnie to i tak na razie porownanie 2.30 do 4.80, wiec i tak jestem zadowolony Kiedys tankowalem na shellu i nie odczuwalem zadnej roznicy bo zawsze takuje na krzemienieckiej bo sprawdzony gaz i cena tez najlepsza w calym wroclawiu jakie spalanie gazu masz W Miescie zamykasz sie w 18 L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 to powiem wam w tajemnicy(poliszynela),żę we Wrocu paliwo shella i orlenu dostarcza ta sama cysterna;) ja tankuje na sprawdzonych stacjach,gdzie pani z obsługi nie patrzy kpiąco,gdy biorę 4 hot dogi i duża kawe....wiecie jak ciężko znaleźć takąstację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 to powiem wam w tajemnicy(poliszynela),żę we Wrocu paliwo shella i orlenu dostarcza ta sama cysterna;) ja tankuje na sprawdzonych stacjach,gdzie pani z obsługi nie patrzy kpiąco,gdy biorę 4 hot dogi i duża kawe....wiecie jak ciężko znaleźć taką stację? aaa,no i jeszcze warkocz klonowy,ale to ma tylko jedna sieciówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja tankuję na Pułaskiego na "Gazeli" (wczoraj po 2,15 pln) i na tym gazie od lat robię najwięcej kilometrów , jak zatankowałem się kiedyś na Statoil to na trasie wyprzedzały mnie traktory bo auto nie chciało jechać jak by była pusta butla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Kiedys tankowalem na shellu i nie odczuwalem zadnej roznicy bo zawsze takuje na krzemienieckiej bo sprawdzony gaz i cena tez najlepsza w calym wroclawiu jakie spalanie gazu masz W Miescie zamykasz sie w 18 L ? nie wiem jeszcze. Jak zjade pelna butle to zrobie szybka matme ile kilometrow wyszlo i bede wiedzial. Jak na razie po wrocku komp pokazuje mi w okolicach 20.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 ja tankuje na jedności na orlenie albo na bp na Kromera lga z reguły poniżej 2.10 a gaz jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasend23 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Jeżeli gaz w Bmw to tylko sekwencja!!! Sam mam zamiar kupić Bmw 325 i myśle o ewentualnym założeniu sekwencji ale dopiero jak pojeżdże troche bawarką to zobaczymy jak będzie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Sam mam sekwencje u siebie i jestem naprawde zaskoczony pozytywnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Sekwencja to podstawa, technologie montażu gazu cały czas sie rozwijają. U mnie STAG 300 - narazie przejechane ok 2000 km - śmiga bezproblemu. Spaliła 10,4 L gazu w cyklu ok 70% miasto i 30% trasa, silnik M52 150 koni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Waha prawie po 5 zyli i tak widzę temat przeciwników gazu trochę upadł :drunk: Ale i tak w tym wszystkich chyba najbardziej po dupie dostają kierownicy dizla z kim bym nie gadał ostatnio to każdy przeklina TDI , TDCI , nawet dizle w beemkach ... co raz trudniej rope kupic od ciężarowców i koszta podróży się radykalnie podniosły ... znajomy ma Audi A6 2.5TDI quttro i krew go zalewa bo wrocku ma przepał w okolicach 10L czyli 100 kilosków kosztuje go 47zł w tej chwili .... masakra co się porobiło z cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kevin Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Tylko gazownik i starac sie delikatnie jezdzic jak nie zostaje za duzo z wyplaty.. Gazownik znów zacznie sie sprzedawac bardziej, co jakis rok dwa jest taki moment ze gaz jest w wiekszym zainteresowaniu polaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Waha prawie po 5 zyli i tak widzę temat przeciwników gazu trochę upadł :drunk: Ale i tak w tym wszystkich chyba najbardziej po dupie dostają kierownicy dizla z kim bym nie gadał ostatnio to każdy przeklina TDI , TDCI , nawet dizle w beemkach ... co raz trudniej rope kupic od ciężarowców i koszta podróży się radykalnie podniosły ... znajomy ma Audi A6 2.5TDI quttro i krew go zalewa bo wrocku ma przepał w okolicach 10L czyli 100 kilosków kosztuje go 47zł w tej chwili .... masakra co się porobiło z cenami. byłem,jestem i będe przeciwnikiem gazu,ale to jest moje indywidualne podejście,każdy ma prawo myśleć inaczej,więc wychwalanie lub krytykowanie montowania gazu mija się z celem,wszystko ma swoje plusy i minusy.a co do cen ,to kosmos totalny,wystarczy,że jakiś arab głośniej pierdnie,cena w góre,więc teraz nasi dystrybutorzy mają pole do popisu,boje się,że to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 byłem,jestem i będe przeciwnikiem gazu,ale to jest moje indywidualne podejście,każdy ma prawo myśleć inaczej,więc wychwalanie lub krytykowanie montowania gazu mija się z celem,wszystko ma swoje plusy i minusy. Jasna sprawa każdy ma prawo do własnej opinii co do samej instalacji gazowej Ale bardziej tym postem chodziło mi o ukazanie co raz bardziej absurdalnych kosztów przejechania 100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 he he,to było na to,że temat przeciwników gazu upadł,a tak poważnie,to naprawdę boje się,że nasi "fachowcy"od paliw,do bólu wykorzystają sytuacje w krajach arabskich,ale gdzieś czytałem,że jacyś eksperci obliczyli,że 5 zeta za litr,to jest jakaś granica psychologiczna,i obroty stacji spadają o 10% po przekroczeniu(lub zrównaniu)tej ceny,więc zalecają trzymanie cen do 4,99(pocieszenie po *&^%%^) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dirty Z tą granicą 5zł już nikt się nie liczy Już jesteśmy blisko sytuacji 3 PO 5zł. Paliwo za 5zł Chleb za 5zł Cukier za 5zł Ja mimo swojego sceptycyzmu co do instalacji gazowej w aucie to zdecydowałem się na nią i niebawem montuje. Dobry gazownik,dobra instalacja i nadzorowanie montażu 2dniowego i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Bariera psychologiczna, czy nie - i tak wszyscy prędzej, czy później przyjedziecie do mnie po wahę i zedrę z Was kasiore A tak na poważnie, to ceny mnie dobijają. Nie wiem, jak we Wro, ale u mnie: 95 - 4,95 98 - 5,17 ON - 4,59 ON+ - 4,79 LPG - 2,55 Nie pamiętam, by LPG przekroczyło 2,20 a już przecież było po 2,63 A 95 na początku 2010 było poniżej 4 zyla. Ale pamiętajcie, że to nie koniec cenowego galopu - od lipca (początek wakacji - jakżeby inaczej) na stałe idzie w górę akcyza + jeszcze w tym roku mają iść w górę BIOpaliwa. A że tego pseudo-ekologicznego dziadostwa w paliwach coraz więcej (Thanx EU :mad: ) to i zwykle podrożeje - łącznie coś około 20 groszy, jeśli dobrze pamiętam. Za chwile kuźwa furmankami nam przyjdzie jeździć :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Nie pamiętam, by LPG przekroczyło 2,20 a już przecież było po 2,63 A 95 na początku 2010 było poniżej 4 zyla No właśnie dynamika wzrostu cen Pb95 i LPG jest dość ciekawa .... tak jak napisałeś w przeciągu roku bajura podrożała o około 1,00-1,20zł natomiast LPG podrożało o jakies 20-30groszy. Myślę , że jeśli standardem na CPN'ach stanie się 5zł i więcej to ludzie się w****ią i będzie strajk generalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Wiesz - ja cały czas czekam, aż lud się wqrvi i wyjdzie na ulicę władzę bić Wtedy bardzo chętnie się przyłączę, bo to, co się tu dzieje, przechodzi wszelkie granice. Pasibrzuchy na Wiejskiej twierdzą: "że co, że jak?! Jaka bieda, przecież średnia krajowa to 2300 zł - toż to kupa pieniędzy jest" tyle, że kto tyle zarabia? Jeśli dobrze pamiętam, to więcej jak 60% Polaków zarabia najniższą krajową, a kto zarabia więcej, to robi się wsio, żeby mu uszczknąć i preziom & s-ka dać. Ceny mamy unijne, ale jakoś o zarobkach to cicho-sza, choć już za chwilę 7 lat stuknie od przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 No właśnie dynamika wzrostu cen Pb95 i LPG jest dość ciekawa .... tak jak napisałeś w przeciągu roku bajura podrożała o około 1,00-1,20zł natomiast LPG podrożało o jakies 20-30groszy.Myślę , że jeśli standardem na CPN'ach stanie się 5zł i więcej to ludzie się w****ią i będzie strajk generalny. przecież jak jucha idzie w góre ,to wszystko drożeje-Mordulec,zapuszczaj wąsy i szukaj jakiegoś płotu-my za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Bariera psychologiczna, czy nie - i tak wszyscy prędzej, czy później przyjedziecie do mnie po wahę i zedrę z Was kasiore znajdziemy-rozliczymy:p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Hehe to rozumiem , że zakładamy stowarzyszenia a później partię WK - w****ionych kierowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Bez jaj, ale ja teraz szukam auta dla siebie to max 2.0 wchodzi w grę przy tych cenach... Masakra się porobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heno Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja chyba się zdecyduje na ten gaz choć nie chętnie ale wole jeździć na gazie niż nie jeździć w wcale, wie ktoś gdzie dobrze zakladają i za ile do r6 oczywiście zbiornik w kole zapasowym i wlew we wlewie paliwa jak się da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 ON - 4,59 z jakiego okresu jest ta cena bo moze przyjade i kupie wieksza ilosc:-P na wroclawiu ON jest od 4,89 do 4.99 a w tamten piatek na trasie do Wawy na Shell widzialem 5.07 to jakas masakra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dzisiaj u mnie na pylonie patrzyłem Chyba, że zaś się zkiepścił i nie przestawił na nowe ceny. Jutro mam dniówkę, to zobaczę dokładnie na kasach Mordulcu - zakładajmy partię - członków będzie masa I możemy tez pogadać z Rewińskim - na pewno nam pomoże, nabył przecież doświadczenia w PPPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi